Sådan giver du os adgang til din WordPress hjemmeside

 

Trin 1:

Start med at logge ind på dit WordPress kontrolpanel, ved at gå til www.[din-hjemmeside].dk/wp-admin,

WordPress kontrolpanel

Trin 2:

 Tryk på ‘Tilføj ny’ under ‘Brugere’ i venstre side.

Wordpress brugerindstillinger

 

Trin 3:

Udfyld brugernavn, den email vi har oplyst dig, og vælg rolle. Den rolle der skal vælges, afhænger af hvilket arbejde vi skal udføre.

Som udgangspunkt har man kun ‘Abonnent’, ‘Bidragyder’, ‘Forfatter’, ‘Redaktør’ og ‘Administrator’. Skal vi have mulighed for at rette på alle indlæg på siden for søgemaskineoptimering, skal vi være redaktør på siden. Skal vi hjælpe med opsætning af plugins, kræver det at vi har en administratorkonto.

Har din hjemmeside installeret plugins, kan du have flere muligheder for roller. Har du eksempelvis Yoast SEO installeret, kan vi også få tildelt rolle som SEO Manager, og derved administrere SEO funktioner som vist af Yoast, på din side. Hvis vi hjælper med at søgemaskineoptimere din side, vil det oftest være denne rolle vi har brug for.

Så snart du har trykket tilføj ny bruger, burde vi få adgang til at hjælpe med hjemmesiden også.

 

Wordpress brugerroller

Trin 4:

Har du brug for hjælp til SEO, men har endnu ikke installeret Yoast, skal du trykke på ‘Tilføj nyt’ under ‘Plugins’ i venstre side. Søg derefter på Yoast eller Yoast SEO og tryk ‘Installér nu’, og derefter ‘Aktiver’ ud for Yoast SEO pluginnet. Du kan herefter gå tilbage til trin 2 og tilføje os som bruger med rollen ‘SEO manager’.

Søgning på Yoast SEO WordPress